Viikkotunnit

Pilates Reformer Laitetunnit

Pilates Reformer laitetunneilla teemme klassisia Pilates liikkeitä Reformer- laitteilla. Tule kokeilemaan mitä uutta saat harjoituksiisi lisäämällä Reformer- tunnin valikoimiisi. Laite sekä vastustaa, että auttaa liikkeitä, ja saat sillä tututkin liikkeet uusiin ulottuvuuksiin. Uudet ajatukset voivat auttaa sinua myös mattotunnilla.

Alkuun tunnit ovat perustasoisia, joten pääset mukaan ilman aikaisempaa kokemusta. Tule ajoissa, niin ehdimme säätää laitteen mittojesi mukaan.

 Tarvitset mielellään liukuestesukat, Shashin sukkia minulla on itselläkin myynnissä, mutta tarkoitukseen sopivia sukkia myydään toki muuallakin.

Reformer tunnille on erilliset kortit ja voimassa oleva 30 päivän ryhmäliikunta kortti oikeuttaa tuotteen saamiseen edullisemmin.

Pilates alkeet

Pilates alkeet tunnilta on helppo aloittaa, jos et ole aikaisemmin käynyt Pilates – tunneilla tai edellisestä kerrasta on kulunut aikaa. Teemme paljon Pre-Pilates liikkeitä ja kertaamme Pilateksen pääperiaatteita.

Pilates Perustason tunti

Pilates Perustason tunti sopii kaikille, helppo aloittaa ja joilla on jo jonkin verran kokemusta Pilateksesta.Vaihtoehtojen avulla tästä saa toki kokeneempikin kävijä itselleen mukavan treenin. Erilaisin apuvälein, kuten esimerkiksi pallo tai kuminauha,  saamme myös vaihtelua tuntiin.

Pilates- keskitaso

Alkeis- ja perustason tuntiin verrattuna keskitason tunnilla oletetaan että Pilateksen perusteet ovat jo hallussasi, joten etenemme vauhdikkaasti ja eri variaatioin liikkeestä toiseen. Mukavan tehokas harjoitus, jossa annetaan myös vaihtoehtoja, joista voi valita omansa. Vaihtelua saamme erilaisin apuvälinein.

Pilateksen klassinen repertuaari

Käymme läpi Pilateksen klassisen repertuaarin liikkeet.  Etenemme vauhdikkaasti liikkeestä toiseen. Apuvälineitä ei varsinaisesti käytetä, mutta voit ottaa itsellesi apuja vapaasti mielesi mukaan. Rohkeasti kokeilemaan. Huomio! Tarjolla kaksi erimittaista tuntia. Kestoltaan 1 tunti, liikkeet käydään nopeassa tahdissa läpi. Kestoltaan 1,5 tuntia, käydään läpi vaihtoehtoja miten liikkeeseen pääsee ja millä sen voi tarvittaessa korvata.

Pilates + Venyttely

Aloitamme Pilates Perustason tunnin tapaan, ja päätämme ihaniin liikkuvuus liikkeisiin ja venyttelyyn. Tunnin kesto 75 minuuttia. Sopii kaikille..

Kiertotunti

Vauhdikas tunti kiertoharjoittelun muodossa. Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia välineitä ja laitteita.

Huolto + Faskia

Rauhallinen tunti, joka sopii kaikille. Pyrimme hakemaan lisää liikkuvuutta, kehotietoisuutta ja hyvää oloa. Käytämme sekä staattisia että dynaamisia venytyksiä. Huomioimme sekä lihaksia että lihaskalvoja huollossa. Voidaan käyttää myös välineitä.

Spiral Stabilization ® – SPS Method – Spiraalistabilaatio.

SPS -Pro tunti. Spiraalistabilaatio teema-tunti. Ei turhia selityksiä, tehdään ja kuntoillaan! Sopii spiraalistabilaatiota aikaisemmin harrastaneille.

Tarjonassa myös alkeistunnit.

SPS – metodin kehittäjä on Richard Smisek, tsekkiläinen lääkäri, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin. Metodin tavoitteena on selkään liittyvien ongelmien ennaltaehkäisy ja hoito.

Keskeisiä periaatteita metodissa ovat selkärangan spiraalistabilaatio, yliaktiivisen vertikaaliketjun rentoutus, välilevyihin kohdistuvan paineen vähentäminen.

Spiraalistabilaatiolla parannat ryhtiä ja lihastasapainoa, liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota. Spiraali- lihasketjujen harjoittaminen parantaa myös myofaskiaalisen järjestelmän toimintaa.

Harjoituksissa käytetään apuvälineenä vastuskuminauhaa, lisäksi voidaan käyttää mattoa ja sauvoja.